Vragen en antwoorden

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u in de lijst hieronder uw vraag niet gevonden hebben, neem dan contact op met het verhuurteam.

Zoeken

 • Algemeen

  • Wie is Vesteda?

   Wij zijn een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars.

  • Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

   Vanaf de start verhuur (op 7 november 2023) kunt u zich inschrijven via de website. Via de woningselector kiest u de woning(en) van uw voorkeur en vervolgens start u de inschrijving. Hier doorloopt u verschillende stappen, zoals het invullen van uw gegevens en het uploaden van relevante documenten. Na het indienen van een compleet ingevulde inschrijving, ontvangt u een bevestiging. De eerste inschrijfperiode sluit op 27 november. De makelaar gaat dan alle inschrijvingen controleren en toewijzen. U hoort binnen 2 weken (na 27 november) of en zo ja welke woning u toegewezen heeft gekregen.

  • Kan ik huursubsidie aanvragen?

   Het is niet mogelijk huursubsidie aan te vragen voor woningen in het midden- of vrije sector huursegment.

  • Zijn er naast de huurprijs nog overige kosten?

   Naast de huurprijs heeft u als huurder nog overige vaste kosten, zoals: servicekosten, gemeentelijke heffingen, water, warmte en elektra.

  • Wanneer worden de huurprijzen bekend?

   De appartementen van The Ox zijn zowel vrije sector als middenhuur huurwoningen. De middenhuurappartementen hebben een huurprijs vanaf € 905,-. De vanaf huurprijs van de vrije sector huurappartementen is € 1500,-. De servicekosten bedragen € 85,- p.m.

 • Huurvoorwaarden

  • Wat zijn de voorwaarden om te mogen huren?

   Om een woning te kunnen huren, is het belangrijk dat u iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensvoorwaarden opgesteld. Deze zijn beschreven online. Voor de middenhuur gelden aanvullende voorwaarden en voorrangscriteria.

  • Ik ben zelfstandige, kan ik huren in The OX?

   Ook als u zelfstandig ondernemer bent kan u huren in The OX. Kijk op de website van Vesteda voor meer informatie over de inkomensvoorwaarden https://www.vesteda.com/nl/consument/inkomens-voorwaarden

   Wanneer u een BV of NV heeft dan moet u bij het inschrijfformulier een door accountant geaccordeerde jaarrekening uploaden. Wanneer u een ZZP’er bent moet u een IB60 verklaring uploaden.

   Let op! Wanneer u werkzaam bent als zzp’er in een sleutelberoep, dan heeft u geen recht op voorrang bij de toewijzing.

  • Wat is de minimale huurtermijn?

   De minimale huurtermijn is één (1) jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. De overeenkomst wordt stilzwijgend verlengd naar een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. De opzegtermijn bedraagt één volle kalendermaand.

  • Kan ik als student een woning huren?

   Er worden geen woningen verhuurd aan studenten, tenzij je voldoet aan de inkomensvoorwaarden. Ouders kunnen niet garant staan.

  • Mag ik huren met garantstelling?

   Nee, Vesteda verhuurt geen woningen met garantstelling van derden. U dient echt zelf voldoende inkomen te hebben om één van onze woningen te huren.

  • Wat zijn de contractkosten?

   Iedere nieuwe huurder betaalt éénmalig € 113,74 inclusief 21% BTW aan administratie- en contractkosten voor het afsluiten van de huurovereenkomst.

  • Vraagt Vesteda een waarborgsom?

   Bij het sluiten van een huurcontract vraagt Vesteda standaard 1 maand huur als waarborgsom. Voor zelfstandig ondernemers, huurders met een buitenlands woonadres, huurders die korter dan 2 jaar in Nederland wonen met een verblijfsvergunning,  bedraagt de waarborgsom standaard 3 maanden. Vesteda kan op basis van uw situatie besluiten af te wijken van de standaard.

  • Krijg ik de waarborgsom terug? En wanneer?

   Ja, deze krijgt u terug wanneer u conform afspraak en zonder huurachterstand de woning oplevert aan Vesteda. Nadat u uw woning heeft opgezegd plannen wij een voor- en eindinspectie in. Dit geeft u de mogelijkheid om de woning conform afspraak aan Vesteda op te leveren.

 • Inschrijven en verhuurprocedure

  • Inschrijven is digitaal? Waarom?

   Wij streven er naar het verhuurproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door het digitaal verwerken van uw gegevens, kunnen wij u sneller en efficiënter van dienst zijn. Zelf kunt u alles vanuit huis organiseren. Vanzelfsprekend staan we u graag persoonlijk te woord indien nodig en kunnen we u zowel digitaal als telefonisch helpen.

  • Hoe gaan jullie om met mijn gegevens en documenten?

   We verwerken uw persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement op deze website.

  • Wanneer kan ik de woning bezichtigen?

   We begrijpen dat u nieuwsgierig bent naar hoe de woningen er uit komen te zien. Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouwplaats is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat delen wij foto’s en video’s met u. Wij organiseren geen bezichtinging aan de middenhuur woningen.

  • Per wanneer kan ik een woning huren?

   Na de eerste toewijzing kunt u, indien u voldoet aan de huurvoorwaarden, een woning huren. De woningen worden volgens de huidige prognose in februari 2024 opgeleverd.

  • Hoe gaat het tekenen van het huurcontract plaatsvinden?

   Vesteda maakt gebruik van digitaal ondertekenen via een gecertificeerd en beveiligd online portaal genaamd Signhost. Zodra u een ingangsdatum hebt ingepland voor de huur, gaan wij het huurcontract opmaken. Hiervoor ontvangt u per e-mail een link naar het contract. Deze kunt u met uw muis (desktop of laptop) of met uw vinger (smartphone of tablet) vervolgens ondertekenen. Daarna tekent Vesteda de overeenkomst. De definitieve versie kunt u naar wens opslaan, downloaden of printen. Indien u met z’n tweeën gaat huren ontvangen jullie beide een link om te ondertekenen.

 • In en om de woning

  • Waar kan ik mijn auto parkeren?

   The Ox beschikt over een grote parkeergarage van 73 parkeerplaatsen. Een parkeerplaats kost € 85,- en de servicekosten bedragen € 19,-. Een parkeerplaats is verplicht bij het huren van een vrije sector huurappartement. U kunt op het inschrijfformulier aangeven of u interesse heeft in een 2e parkeerplaats. Als u een middenhuur appartement wilt huren kunt u op het inschrijfformulier aangeven of u interesse heeft in een parkeerplaats. Het aantal is beperkt, op=op. In de parkeergarage komt een zogeheten laadplein voor elektrische auto’s.

  • Waar kan ik mijn fiets stallen?

   Fietsen worden in de gezamenlijke fietsenstalling gestald. De fietsenstalling bevindt zich in de parkeerkelder. Per huishouden kunt u twee fietsen plaatsen. Ook voor “specials” zoals bakfietsen en elektrische fietsen is ruimte beschikbaar. Er zijn contactdozen zodat u deze kunt opladen.

  • Hoe worden de woningen verwarmd?

   De woningen van The Ox zijn aangesloten op stadsverwarming en zijn gasloos. De kamers in de appartementen worden verwarmd door middel van radiatoren. In de badkamer is t.b.v. extra comfort een elektrische radiator geplaatst.

  • Is er een ruimte voor scootmobielen beschikbaar?

   In de kelder zijn plekken beschikbaar voor scooters/scootmobielen.

  • Hoe ziet de binnentuin eruit?

   De binnentuin zal leuk ingericht worden met banken en plantenbakken. 

 • Oplevering en afwerking

  • Kan ik zelf een badkamer of keuken uitkiezen?

   Nee, alle woningen hebben wij al voorzien van een keuken. De vrije sector huurappartementen hebben een inductiekookplaat, combi-oven, afzuigkap, vaatwasser en koel/vriescombinatie. De middenhuur appartementen hebben een inductiekookplaat, combi-oven, afzuigkap en vaatwasser. De huurder moet zelf voor een koel/vries combinatie zorgen. De badkamer is voorzien van modern sanitair.

  • Hoe wordt de keuken opgeleverd?

   De vrije sector huurwoningen hebben een inductiekookplaat, combi-oveen, afzuigkap, vaatwasser en een koel-vriescombinatie.

   De middenhuur appartementen hebben een inductiekookplaat, combi-oven, afzuigkap en vaatwasser. In deze keuken zit geen koel-vriescombinatie, deze dient u zelf aan te schaffen.

  • Hoe ziet de badkamer eruit?

   De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en een elektrische design radiator.

  • Kan ik de indeling van de woning zelf wijzigen?

   Nee, het is niet toegestaan de indeling van de woning te wijzigen.

  • Zijn er rookmelders aanwezig in de woningen?

   Ja, in elke woning zijn er standaard rookmelders aanwezig.

  • Is het schilderen van de wanden toegestaan?

   De hele woning wordt voorzien van wit glasvliesbehang in de kleur RAL9010. U mag de binnenkant van de woning naar uw eigen smaak maken. Dit betekent dat u de wanden mag schilderen. Houd er wel rekening mee dat wanneer u besluit de woning te verlaten, u deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Het is niet toegstaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

  • Heeft de woning een berging?

   Ieder woning heeft een kleine berging in de woning, deze kunt u terugvinden op de plattegrond van de woning. Er is geen externe berging in de parkeergarage aanwezig, wel een fietsenstalling.

  • Is er zonwering?

   De woningen zijn niet voorzien van zonwering. Als u zonwering wil plaatsen, dan zijn daar regels aan verbonden met betrekking tot het type en de kleur. Vesteda kan u de informatie verstrekken. 

  • Zijn er liften aanwezig?

   Ja, er zijn twee liften aanwezig binnen het gebouw.

  • Zit er een vloer in?

   De Friends appartementen (vrije sector huur) worden voorzien van een vloer. Wanneer u een woning huurt zonder vloer moet u rekening houden met regels geluidsdemping. Een vloerenspeciaalzaak kan u daar goed over informeren. Houdt rekening met de plinten!

 • Zoekresultaten

  Aanmelden

  Vul onderstaande formulier volledig in om je - vrijblijvend uiteraard - te registreren als belangstellende voor dit project. Je maakt hiermee direct een account aan waarmee je later eventueel je inschrijving kan voltooien.


  Privacy

  De privacyverklaring van Vesteda is van toepassing op deze website.

  Privacyverklaring