Voorrang sleutelberoepen

Bij Vesteda vinden we het belangrijk dat mensen met een sleutelberoep*, zoals verpleegkundigen, leraren en politieagenten, in de stad kunnen blijven wonen. Wij streven ernaar om kandidaat-huurders met deze cruciale beroepen te ondersteunen bij het vinden van een betaalbare huurwoning. Als u of uw partner werkzaam is in een sleutelberoep, kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier. Het is echter belangrijk om te weten, wanneer u uw interesse uit op een woning, dat u dient te beschikken over een jaarcontract (niet ouder dan 6 maanden) of vast contract.

*Hoewel het hebben van een sleutelberoep van groot belang is, biedt dit geen garantie op het verkrijgen van een specifieke woning. Dit komt omdat Vesteda rekening houdt met diverse voorrangsgroepen, naast sleutelberoepen. Bovendien zijn er meer personen die tot de voorrangscategorieën behoren dan er beschikbare woningen zijn.

Indien u een vast contract of jaarcontract (geen zzp’er) heeft voor minimaal 28 uur per week en een van de onderstaande beroepen uitoefent, komt u mogelijk in aanmerking om met voorrang te reageren ten opzichte van andere kandidaten die niet over enige vorm van voorrang beschikken. De overige inkomensvoorwaarden leest u hieronder.

Deze beroepen vallen onder sleutelberoep:

Zorg

  • bevoegd verpleegkundige;
  • bevoegd verzorgende IG;
  • gezinscoach jeugd, gezinsmanager jeugd;
  • begeleider gehandicaptenzorg;
  • doktersassistent, apothekersassistent, operatieassistent;
  • praktijkondersteuner huisarts;
  • anesthesiemedewerker.

Onderwijs

  • bevoegd leerkracht primair onderwijs (ook speciaal onderwijs);
  • bevoegd docent voortgezet onderwijs (eerste- of tweedegraads).

Politie

Een (vrije sector) huurwoning moet betaalbaar zijn en blijven voor mensen met een sleutelberoep. Daarom is een goede match tussen uw woonwensen, uw budget en de hoogte van de huurprijs belangrijk.

Goed nieuws: uw onregelmatigheidstoeslag mag u meerekenen bij het maandinkomen. Let op! We rekenen met een jaargemiddelde. Lees op onze website een uitgebreide uitleg over onze inkomensvoorwaarden.

Huurprijs per maandAantal huurdersBruto norminkomen per maand
€700 – €1.00014 x de huur
€700 – €1.00024.5 x de huur
Meer dan €1.00013.5 x de huur
Meer dan €1.00024 x de huur

Aanmelden

Vul onderstaande formulier volledig in om je - vrijblijvend uiteraard - te registreren als belangstellende voor dit project. Je maakt hiermee direct een account aan waarmee je later eventueel je inschrijving kan voltooien.


Privacy

De privacyverklaring van Vesteda is van toepassing op deze website.

Privacyverklaring